fbpx

Wie is Remy Pronk?

Ik ben in september 1972 geboren in Den Haag en had volgens mijn biologische moeder een jongen moeten zijn. Dit is gedurende mijn leven de rode draad van mijn bestaan geweest. Geboren worden in een gezin, waarin andere verwachtingen waren en waarin ik geen kind kon zijn heeft nagenoeg mijn hele leven effect gehad op mijn gedrag. Mijn biologische moeder had niet het vermogen om van mij te houden (Oud zeer, Hechtingsproblematiek) en uitte haar frustraties in slaan en het opsluiten van mij in mijn kamer, zodat ze het minst “last” van mij had.

Mede door deze opvoeding was ik op elke school een lastig kind en ik deed er alles aan om maar gezien te worden. Later kon ik dit omschrijven als: Ik had het gevoel dat ik altijd op de trampoline stond te springen en dan aandacht vroeg als ik weer boven kwam springen van “hallo ik ben hier ook”

Ik had een sterke overwinnings- en overlevingsmentaliteit ontwikkeld en kon me niet kwetsbaar opstellen. Sterker nog ik wist niet eens wat de kracht van kwetsbaarheid was.

Op mijn 17de ben ik het huis uit gevlucht bij mijn biologische moeder en was ik meer dan welkom bij mijn vader en zijn vrouw Marijke. Tot op de dag van vandaag ben ik hun nog zeer dankbaar dat ik meer dan welkom was in hun destijds jonge gezin. Marijke heeft mij altijd het gevoel gegeven dat ik ook haar dochter ben en ik ben me zeer bewust dat het voor haar ook niet altijd even gemakkelijk moet zijn geweest om een ontspoorde tiener in huis te krijgen die geen normaal gezinsleven gewend was.

In 1999 had ik het geluk om voor de eerste keer moeder te mogen worden van een zoon en in 2001 mocht ik dit wonder nog een keer meemaken en werd ik moeder van een dochter. Deze 2 mooie en waardevolle momenten waren een omslagpunt in mijn leven. Ik woog tijdens de geboorte van mijn dochter 154 kg. De eerste verandering waar ik mee aan de slag ging was het reduceren van mijn gewicht. Ik was zo ontzettend trots op mijn kinderen dat ik niet wilde dat ze later op het schoolplein gepest zouden worden met hun dikke moeder, daarnaast wilde ik niet het estafette stokje doorgeven van mijn opvoeding aan mijn kinderen.

De overtuiging dat je alles kan bereiken als je er maar in gelooft heeft me heel ver gebracht en ik weet zeker dat het in de toekomst me nog verder gaat helpen. Vanwege mijn vroegere thuissituatie ging het op school niet goed en heb ik voorheen nooit een opleiding afgerond. Wel wat cursussen hier en daar gedaan, maar nooit een echt diploma gehaald. Nu terugkijkend heb ik een mooie carrière in de voedingsmiddelen industrie achter gelaten en was ik succesvol in de rol van sales.

In 2012 ben ik mijn huidige partner Jan-Maarten tegen gekomen en tot op de dag van vandaag is hij mijn maatje. We delen dezelfde passies en een daarvan is dieren. We hebben 4 Japanse Akita honden, 1 kat, 8 mini ezeltjes en drie prachtige Groninger paarden (Adem ruin van 7 jaar en Chanelle merrie van 5 jaar en Mono hengst veulen 2022).  Al mijn beesten hebben mijn gedrag gespiegeld. Ben dankbaar dat we voor ze kunnen zorgen. Elke dag ga ik minimaal een uur wandelen met mijn honden. Zo blijven we mentaal en fysiek fit. Door het houden van de mini ezels kwam ik erachter dat ze helende werking hebben op je lichaam en gemoedstoestand. Mijn interesse was gewekt en ik ben gaan uitzoeken en persoonlijk gaan ervaren hoe dit kon en kan.

Ik ben opgeleid bij Caprilli Coaching in Barneveld tot gecertificeerd paardencoach en gecertificeerd systemisch paardencoach en daarnaast werk ik met de mbit (meerdere brein integratie technieken) methode, waarin ik je leer om vanuit passie snel en effectief diepgaande en blijvende verandering plaats te laten vinden bij jezelf op het niveau van denken, voelen, doen en zijn.

In 2022 ben ik in aanraking gekomen met EFT (Smarttapping) en ben hierin opgeleid door Merel Hovestad en Bram Bakker. Fascinerend om te zien hoe mensen hierop reageren. 

Werken met het energetisch veld daar ligt mijn passie.

Ik voel me bevoorrecht dat mijn cliënten hun vertrouwen naar me uitspreken en dat ik samen met Adem of Chanelle hun proces naar verandering “denken, voelen, doen” mag begeleiden.

De puurheid en de kracht van het paard en de ezels heeft mij doen beseffen dat dit is wat ik groter wil maken. Ik gun mensen de ervaring van het genezen vanuit binnen. Vragen of antwoorden die vanuit jezelf komen alleen daar ga je echt mee aan de slag.

Mijn onbevangenheid en enthousiasme kan ik goed inzetten in dit vak. Tijdens de sessies weet ik een veilige en energieke sfeer neer te zetten waardoor de cliënten open en creatief worden. Het coaching traject resulteert in beweging en deze beweging is essentieel om persoonlijk vooruit te komen. Bewustwording van je eigen gedrag en waar deze vandaan komt.
Ik weet een veilige en energieke sfeer neer te zetten en ben een directe, eerlijke en confronterende coach. Ik benoem wat het paard laat zien en vul niets zelf in. Het paard geeft mij de aanwijzingen wat er bij jou binnen speelt. Het is een prachtige spiegel en tegelijkertijd kan dat dan ook heel confronterend zijn. Gedragsverandering vindt plaats als je het “onkruid” eruit trekt wat diep geworteld zit en dan komt er weer innerlijke ruimte vrij voor verdere persoonlijke groei.

Mijn levenservaring en de constante drive om niet stil te blijven staan en te blijven investeren in jezelf en in mijn persoonlijke ontwikkeling heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben. Mijn motto: “een leven lang leren” helpt me om te blijven ontwikkelen. 

Ik ben dankbaar en blij met het leven dat mij is gegeven en ondanks dat het vaak niet gemakkelijk was geniet ik van nagenoeg elk moment.

Het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan is eenvoudig en tegelijkertijd komt het niet vanzelf. Waar je aan werkt…..WERKT.

Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. 

LEEF, LACH, DANS, GENIET en BEWONDER!

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten!

Missie/Visie Remy

Waar sta ik eigenlijk voor?

Missie

Mijn missie is om mensen lekkerder in hun vel te laten zitten en dit kan door jou in contact te laten komen met jezelf, zonder toeters, bellen of gezweef, maar wel zuiver en congruent. Als er overeenstemming is in je denken, voelen en spreken, wordt je niet alleen een prettiger mens, maar straal je ook vertrouwen uit en raak je in balans. En geloof het of niet… onze paarden en mini ezels kunnen je daarbij een heel eind op weg helpen!

Visie

Ik werk graag vanuit wederzijds respect en vertrouwen en plezier maken mag! Ben zelf “down to earth” en heb geen oordeel over goed of fout en ik ben ervan overtuigd dat ieder mens recht heeft op liefde en zorg in een veilige omgeving waar het zich kan ontwikkelen en opgroeien tot een persoon die verantwoordelijkheid neemt voor zijn leven binnen zijn eigen mogelijkheden.

NLP Practitioner

NLP Master Practitioner

Certified mBIT Master Coach

Paardencoach

Systemisch paardencoach

Paardencoaching en Trauma

EFT (Emotionally Focused Therapy)

Wat kan ik voor u betekenen?

Mij lijkt het gaaf om samen aan de slag te gaan met datgeen wat u dwars zit. Bent u er ook klaar voor?