fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gratis workshop reintegreren met paarden voor arbeidsdeskundigen of HR specialisten

juni 9 @ 09:30 - 12:00

Gratis

Voor re-integratiebegeleiders en arbeidsdeskundigen

Vrijdag 9 juni 09:30-12:00

Hoe werken we?

We worden allemaal gevormd door ons systeem van herkomst. En de dynamieken in ons systeem bepalen hoe we ons tot de wereld en tot onszelf verhouden. Hoe kijk je naar de wereld? Hoe is je relatie met de mensen om je heen? Hoe reageer je als onderdruk komt te staan? Dit alles heeft zijn grondslag in ons systeem.

Door zicht te krijgen op deze dynamieken in jouw systeem en daarin een andere beweging te kunnen maken, ontstaat bewustwording op deze patronen en blokkades. Hierdoor ontstaat de ruimte om andere keuzes te maken. Je krijgt meer beslisruimte in jezelf, meer ruimte in jezelf om andere keuzes te maken. Dat gaat dan dus niet over de keuze voor een bepaald merk tandpasta, maar over hoe jij dingen ervaart, aanpakt of juist loslaat op jouw levenspad. Welke nieuwe persoonlijke mogelijkheden zie je? Welke kwaliteiten ga je meer aandacht geven?

Waarom coachen met paarden?

Paarden zijn, gedurende miljoenen jaren, geëvolueerd tot kudde- en vluchtdieren. Fysieke veiligheid staat voorop en paarden zijn daarom continu afgestemd op hun omgeving. En de kudde (hun systeem van herkomst) is daarbij de belangrijkste voorwaarde: hoe krachtiger ieder individu hoe veiliger de kudde.

De kracht van de kudde

Naast de kudde, is ieder paard altijd afgestemd op zijn of haar omgeving. Een paard kan bijna 360 graden om zich heen kijken en ze zijn ontzettend gevoelig voor alles wat in hun omgeving gebeurt. Wij mensen kennen allemaal wel een situatie waarin we een ruimte binnen stapten, zonder enige voorkennis, waar een bepaalde spanning heerste. Deze gevoeligheid hebben paarden ook en dan nog een factor 100 sterker. Daarbij komt dat paarden relatief kleine hersenen hebben en letterlijk en figuurlijk een groot hart en een grote buik. Dit grote hart en hun sterke ‘onderbuikgevoel’ gebruiken de paarden in relatie tot elkaar en tot hun omgeving.

Praktische informatie

De dag start om 9.30u met koffie en thee. Na een kort welkom, starten we met een presentatie over de theorie en wetenschappelijke onderbouwing voor het werken met paarden.

Daarna is de mogelijkheid om zelf het werken met de paarden te ervaren. Het is daarom raadzaam om warme kleding en stevige schoenen aan te trekken die vies mogen worden.

Voor koffie/thee en wat lekkers wordt gezorgd.

Gegevens

Datum:
juni 9
Tijd:
09:30 - 12:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Manege ‘De Aula’
Gemondseweg 4B
Sint-Michielsgestel, Noord-Brabant 5271SH Nederland
+ Google Maps

Gratis workshop reintegreren met paarden

0 Gaat
Singular: 3 Dagen tot RSVP
Laat weten of je gaat